Munt 

Oogst bij de munt de stengeltopjes, hoe meer u oogst , des te lekkerder smaken de jonge scheuten. 

Wilde rucola 

Smal getand blad met pikante mosterd-smaak. intenser dan rucola. Pluk het blad voor de bloei 

Tijm 

Snoei tijmsoorten na de bloei terug voor her groei voor de herfst en winter. 

Bieslook 

Rond blad met een zoete uiensmaak, heerlijk in rauwkost. 

Peterselie en Snijselderij

Beide kruiden zijn niet winterhard . Jonge plantjes kunnen buiten overwinteren, ingraven in een broeibak onder glas. Dek bij strenge vorst de bak af. Binnen zetten op een koele lichte plek kan ook. Plaats een aantal plantjes bij elkaar i een bloempot. Knip de lange wortels voor de helft af en zet ze in de winterstalling. 

 

Rozemarijn 

Thee van verse rozemarijn zou het geheugen stimuleren en een kater laten verdwijnen. 

Kruiden  scheuren 

Muntsoorten , Lavas , Bieslook en Dragon zijn overblijvende keukenkruiden. Deze kunt U voortkweken door te scheuren. Zet de plantjes na het scheuren op goed bemeste grond en zonnige plekje. 

Venkel

Als u last heeft van maagkrampen of winderigheid kan een kop venkel-thee de pijn verzachten. Kauwen op wat venkelzaden is ook heilzaam na een rijke of gekruide maaltijd omdat het de maag tot rust brengt en de adem verfrist.

Majoraan of echte Marjolein 

Aromatisch blad, , heerlijk met tomaten. 

Mizuna 

Chinese raapstelen met ingesneden blad, pittig in roerbakgroente 

Knoflook

Kan het gehalte van vetachtige stoffen in het bloed waaronder cholesterol verlagen, Daarnaast zou het de kans op trombose verminderen. 

Lavendel 

Laat u heerlijk ontspannen, 

Selderij zaaien 

Het zaad van selderij is erg klein en kiemt ook ontzettend langzaam . Daarom is het belangrijk vroegtijdig met de teelt te starten.  Zowel bleekselderij als knolselderij en de groene bladselderij kunt u al in maart onder glas zaaien. Dat kan in zaaibakjes om later te verspenen in potjes. Zaai het zaad erg ondiep. In mei kunnen de planten buiten uitgeplant worden.